Ensimmäisiä muuttajia

Maaliskuun toisena päivänä suuntasimme aamupäivällä Tyrjänmäelle kotkastaijiin. Paikalla olivat myös Sojamon Esa sekä Pirhosen Jarmo. Muutaman staiji sujui leppoisasti rupatellen mutta sää pikkuhiljaa huononi. Onneksi lopulta näimme pari muuttavaa merikotkaa sekä laulujoutsenen, joten kevätmuuton saattoi vihdoin meidänkin osalta julistaa alkaneen.

3.3. teimme taas pienen kävelyn ja tällä kertaa kävimme Kirkonkylän suunnalla, jossa näkyi pähkinänakkeli sekä puukiipijä.

Alkukuusta minulla oli aika paljon pelihommia Lappeenrannassa, mutta vaikka mm. Imatran Vuoksella nähtiin parina iltana jo isompiakin lokkikertymiä, sattuivat omat stoppini paikalla pakkaspäiville ja näin vain ihan muutamia harmaalokkeja sekä laulujoutsenia. Simpeleen Kokkolanjoen stopit tuottivat isokoskelon, pari telkkää sekä jokusen koskikaran.

8.3. Siikalahdellakin kierteli laulujoutsen ja pari valkoselkätikkaa sekä harmaapäätikka olivat jo keväisen aktiivisia rummutellessaan ja huudellessaan.

9.3. suuntasimme Imatran kautta Lappeenrantaan katsomaan jääpallon SM-loppuottelua, mutta matkalla keli oli vielä niin surkea, että havainnot jäivät vähiin. Imatran Kuparissa näimme 10 merimetsoa sekä tundraurpiaisen ja Lappeenrannan Toikansuolla 3 tundraurpiaista, ruskourpiaisen sekä 15 muuttavaa harmaalokkia.

10.3. Kangaskylällä oli erään ruokinnan vieressä koko päivän paikallisena komea lapinpöllö. Onneksi se lähti illan hämärryttyä ihan virkeänä liikenteeseen. Kottarainenkin näkyi yhä vakiopaikallaan, joten sen voinee tulkita jo onnistuneen talvehtimisessa.

13.3. Suojarinteen ”Potu” kävi jo toista kertaa lyhyen ajan sisään Parikkalassa työkeikalla ja tällä kertaa taas syömässä käytyämme teimme pikaisen visiitin Siikalahdelle. Siellä pääsimme yllättäen seuraamaan valkoselkätikan rengastusta. Näimme myös toisen valkoselkätikan ja taas harmaapäätikkakin kuului huutelevan.

J.A.