Linturetket ja lintumatkat

Ornio järjestää tilauksesta lintu- ja luontomatkoja sekä lyhyempiä linturetkiä. Lintumatkoja teemme yhteistyössä Kon-tiki tours oy:n kanssa. Tarkemmat matkaesittelyt löytyvät Kontikin sivuilta.
Tärkein retkikohteemme on Parikkalan Siikalahti, jossa olemme järjestäneet retkiä ja kursseja vuodesta 1995 lähtien. Siikalahtea pidetään Suomen parhaana lintujärvenä. Lintutiheys on todella suuri ja alue sijaitsee suoraan vilkkaan muuttoreitin varrella. Lintujen lisäksi lahdelta löytyy erittäin runsas hyönteis ja kasvilajisto. Siikalahdelle on rakennettu lintutorneja, luontotupa ja piilokoju, jotka tekevät retkeilyn helpoksi. Kohde soveltuu myös liikuntaesteisille.

Teemme retkiä myös Parikkalan seudun muille lintukosteikoille ja linturikkaisiin metsiin. Linturetkestä voidaan tehdä myös "mini" lintukurssi, jossa opiskellaan lajintuntemusta tavalliseen retkeen verrattuna enemmän.


Pyrähdys Siikalahden luonnonsuojelualueelle

Pyrähdys Siikalahden luonnonsuojelualueelle


1,5 tuntia

Siikalahti on erinomainen vierailukohde kaiken kokoisille ryhmille. Siikalahdella on tilava lintutorni, kaksi matalampaa katselulavaa sekä piilokoju, josta voi tarkkailla lintujen pesimäpuuhia niitä häiritsemättä. Oppaamme toimivat luonnon tapahtumien tulkkina ammattitaidolla. Käytössänne on kaukoputkia ja kiikareita sekä lintukirjoja.

Hinta

Alle 20 henkilön ryhmä, jota opastamaan tulee yksi opas 80€ +Alv 23%

Aamupäivä Siikalahdella

3 tuntia

Siikalahdella voi parhaimmillaan päivän aikana havaita hieman alle 100 lintulajia. Aluella tavataan myös monia lintu-, kasvi- ja hyönteisharvinaisuuksia. Aamupäivän aikana perehdymme tavallisimpien Siikalahdella esiintyvien lintujen tunnistamiseen. Lisäksi ehdimme tutustua alueen kasvillisuuteen ja opastuskeskuksen näyttelyyn.


Hinta

200€ (sis. ALV 23%) (ei sisällä kuljetuksia) ryhmän koko 10-20 henkilöä


Linturetket muualle Suomeen räätälöidään kullekin ryhmälle erikseen.

Siikalahden lintutorni

contact information